Okategoriserade

Blandade känslor

Idag har jag som är administratör och Linda G varit hemma hos en familj i Malmö som har sökt hjälpt hos oss. Pappan kom i kontakt med oss via medborgarkontoret som hade läst om Giving People på våran hemsida. Pappan ringde till oss och jag tog emot hans ansökan via telefon. Familjen kommer från Syrien och pratar inte så bra svenska. Mamman ska föda deras andra barn om cirka två veckor. De har en liten son som är två år och nio månader. Jag och Linda G var på möllan och handlade frukt och grönt på torget och sedan fortsatte vi till Netto och köpte mat och hygienartiklar. Sedan begav vi oss ut till Rosengård, på parkeringen träffade vi pappan och en familj som varit och lämnat matkassar. Pappan bjöd in oss och där packade de upp frukt från påsarna som de bjöd oss på. De var verkligen gästvänliga. Vi pratade en stund och lekte med deras otroligt söta son, det var en riktigt pratglad liten kille.
Pojken hade ett fåtal leksaker som han glatt lekte med. Vi har förmedlat givare som kommer att lämna leksaker, kläder och även bebissaker. Denna familjen bad inte om mycket. De ville att sonen skulle ha mat och kläder som passar honom. När jag la ut ärendet på loggen sent igår kväll fylldes inkorgen snabbt och på en timme var allt förmedlat. Det värmer i hjärtat att det finns så många familjer som vill hjälpa. Den lilla familjen var så otroligt tacksamma och sa flera gånger att de skulle ringa oss så fort de hade möjlighet att hjälpa en annan familj.
Efter detta besöket åkte jag vidare till en annan del av Malmö som heter slottsstaden. Slottsstaden betraktas som en lite finare del av Malmö. Här mötte jag en mamma som är högutbildad och har haft ett välbetalt jobb. När hon fick sitt tredje barn för åtta år sedan drabbades hon av en förlossningspsykos som sedan har lett till psykisk ohälsa under flera år. Nu är hon på väg upp igen och har börjat arbetsträna. Detta har tärt på ekonomin och hon hamnade rejält under isen. Hennes dotter skulle komma hem nu under påsken och stanna en vecka. Detta var blandade känslor för mamman. Lycka blandat med sorg då kyl och frys var tomt fram tills idag. Hon sökte sig till oss för tre dagar sedan. Under dagen idag har hennes kyl fyllts upp och hon kan nu känna glädje och trygghet över att dottern ska komma under påsken. Mamman var så tacksam men kände även att det var lite skam över att söka hjälp. Denna mamman avslutade också vårt möte genom att säga att när hon börjar arbeta igen vill hon bli givare.
Efter dessa två besök åkte jag hem med blandade känslor. Även för mig var det både glädje och sorg. Glädje över att ha möjligheten att hjälpa, sorg över att barn ska behöva gå hungriga och ha för små kläder. Lycklig över att det finns så underbara givare som hjälper med så otroligt mycket. Det är våra givare som gör vårt jobb möjligt. Min väninna förde över pengar på mitt konto igår så jag kunde handla till familjerna då hon inte hade tid själv. Detta var inte jättemycket pengar för henne men för familjerna gjorde det stor skillnad. Den fina är att givare hjälper efter sin egen förmåga och de ska aldrig känna att de ger för lite. Varje smörpaket eller mjölkpaket gör skillnad.
/Helen, administratör Giving People
helen
Vill du söka hjälp hos Giving People via telefon? Ring oss då på telefonnummer: 072-160 02 10.

One thought on “Blandade känslor

  1. Eva skriver:

    Detta var helt underbart att läsa <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *