Med anledning av den kampanj P4 väst senaste veckan drivit mot Giving People är det med tungt hjärta vi idag meddelar att vi för första gången på 8 år kommer att stänga vår julansökan och verksamheten på Facebook, webb samt Instagram. Vi har även idag anmält P4 Väst till Medie-ombudsmannen. De rykten och osanna uppgifter som cirkulerar har tagit oss fruktansvärt hårt. För en del av oss har det medfört att vi lever under dödshot och att vi tvingas leva frånskilda från våra barn.

Vi har just nu 370 ansökningar om julhjälp och även om vi stänger av våra sociala medier så kommer vi fortsätta arbetet med dessa ansökningar. Vi kommer använda resterande medel i föreningen för att se till att alla som sökt julhjälp får en riktigt fin jul för sina barn. När vi är klara kommer vi tillsammans med er hjälpt ca 2800 familjer till att kunna fira den jul barnen drömmer om.

Nu hoppas vi att få kunna läka från hatet, hoten och alla rykten för att kunna komma tillbaka 2022, lite starkare och mycket bättre.

Vi vill återigen tacka alla er som stöttat oss och sänt oss er kärlek och omtanke. Ni har varit guld värd för oss under denna påfrestande tid. Vi hoppas att få se er igen 2022.

Förtydligande efter medierapportering

Anmälan till medieombudsmannen

Vår hemsida