Okategoriserade

Giving People hjälper barn att fira jul 2015

För tredje året i rad går vi live med vår populära Julhjälp. Vi erbjuder ekonomiskt och socialt utsatta barnfamiljer att kunna få fira jul med sina barn. Behöver man hjälp med mat och julklappar kan man vända sig till oss för att bli hopkopplad med en privat givare eller företag som vill hjälpa till.
2014 slog vi rekord och vi hjälpte över 3000 barn att kunna fira jul. Vi kopplade ihop hundratals familjer med privatpersoner som anmälde sig till oss för att få hjälpa barn med julklappar och julmat. Vi stöttade andra organisationer som te x fryshuset och Maskrosbarn med julklappar för utdelning och vi hjälpte ytterligare flera hundra familjer tack vare donationer från företag och privatpersoner.
Alla som har hemmaboende barn som ej ännu fyllt 18 år och av någon anledning inte har råd att fira jul kan vända sig till oss. Vi påbörjade redan i augusti att förbereda oss inför vår allra mest hektiska månad om året, december. Även i år förväntas många hundra familjer söka sig till oss för att kunna ge sina barn en fin jul och vi har etablerat samarbeten med andra organisationer som behöver hjälp att samla in julklappar till sina verksamheter och julfiranden för utsatta barn.
Redan nu tar vi emot ansökningar från både de som behöver hjälp och de som vill hjälpa och många har redan hört av sig. Med nästan en kvarts miljon barn som lever i ekonomisk utsatthet är vi inte förvånade över det höga trycket som visar sig redan nu.
Genom samarbeten och donationer och ett stort engagemang i civilsamhället hoppas vi på att även i år kunna sprida julglädje till dem som behöver det mest.
Linda Hellquist, generalsekreterare Giving People

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *