Blogg

Julen är till för alla barn

1 oktober, för många ligger julen fortfarande långt fram i tiden. Många behöver inte ha större betänkligheter inför julen. När det närmar sig köps julklapparna till barnen och läggs under granen. Släkt och vänner bjuds in för att se Kalle Anka och äta julbord. Men för hundratusentals barn och deras familjer är julen inte en högtid man längtar efter. Med ett växande socialt och ekonomiskt utanförskap bland barnfamiljer i Sverige blir organisationer och nätverk som Giving People helt avgörande för barnens möjligheter att få en fin jul.

Sedan Giving People startade 2013 har vi varje år hjälpt mellan 1500 och 2000 familjer att kunna ge sina barn den julafton de drömmer om. Många tusen julklappar och julmatkassar har bytt händer under årens lopp. Tusentals föräldrar har kunnat andas ut och ännu fler barn har kunnat gå till sängs kvällen innan julafton med ett barns förväntansfulla känslor inför morgondagen.
För 6e året i rad får vi äran att sprida sann julglädje till de barn som behöver det mest. Det är en ynnest för oss att få hjälpa barn och varje år står vi lika ödmjuka inför den fantastiska gemenskap och glädje vi tillsammans sprider. Kommande månader är en tid av blandade känslor. Det känslomässigt tunga jobbet med att ta emot alla rop på hjälp men också månader av oerhörd tacksamhet till alla er som väljer att engagera sig. Privatpersoner och företag som går samman och möjliggör för oss att hjälpa små och stora barn att fira jul och göra verklig förändring i utsatta barn liv.
Så kära givare, följare, ni familjer i behov av stöd och Giving Peoples egna hängivna personal. Jag vet att vi precis som tidigare år kommer gå samman och göra allt som står i vår makt för att se till att barn får en chans till en underbar jul år 2018. Tillsammans ska vi förändra liv och uträtta små och stora julmirakel.
Idag slår vi upp julportarna och börjar ta emot både ansökningar från er som behöver hjälp att fira jul samt anmälningar från er som vill ha en alldeles egen familj att hjälpa att fira jul. Ni finner mer information och länkar under våra evenemang.
Vill du swisha ett bidrag till julen gör du det till 1231376524 och märker det med jul. Tack för att du gör skillnad.
Jag önskar er därmed hjärtligt välkomna att tillsammans med oss vara med och göra julen 2018 till en jul för alla barn.
Linda Hellquist, Generalsekreterare, Giving People

Bilden kan innehålla: en eller flera personer