Okategoriserade

Kalas för alla barn?

 
Det diskuteras ofta kring barnkalas och om man ska bjuda alla barn i klassen eller inte? Tanken att alla barn ska få bli bjudna är fin men är den realistisk? När hundratusentals barn i Sverige lever i relativ fattigdom, är det då en god ide att förvänta sig och förespråka att man ska bjuda alla eller ingen? Klyftorna mellan de som har och inte har ökar och de sociala klyftorna i skolan visar sig mycket tydligt när det kommer till kalas.
Vissa familjer kan erbjuda påkostade kalas med många inbjudna barn medan andra tyvärr inte kan ha kalas alls, i vissa fall inte ens ett kalas inom familjen. Tittar man på det från andra hållet kan man fråga sig hur de ekonomiskt utsatta barnen ens ska ha råd att kunna gå på ca 25 kalas om året. Kraven på hur presenterna ska se ut ökar med barnens ålder och vi får ofta mail från föräldrar som inte kan skicka sina barn på kalas för dom inte har råd att skicka med en present till födelsedagsbarnet. Vi får ta del av historier om barn som blitt retade för de inte haft med sig en present som varit fin nog. Barnkalas ska vara roligt för den fyller som år och kompisarna men blir istället en krävande popularitetstävling som få familjer kan leva upp till.
Vi vill gärna ta del av era åsikter i ämnet. Tycker ni det är rätt att förespråka att familjer ska bjuda in alla barn i klassen? Om man inte har råd att bjuda alla i klassen ska då den familjen helt avstå från att ha kalas för barnets vänner? Kanske ska vi uppmuntra våra barn till presentfria kalas? Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar med era tankar och funderingar.
Varje år hjälper vi hundratals barn att kunna fira sin födelsedag. I vår gåvoshop finner du vårt kalaspaket som ger barnen möjlighet att bjuda på fika och tårta.
http://www.givingpeople.se/produkt/kalaspaket/
Du kan även swisha ditt bidrag till: 123 137 65 24
 

Little sad child is lonesome.

Little sad child is lonesome.