Okategoriserade

Svergies Radio söker information!

Sveriges Radio söker information från myndighetspersoner som kontaktar Giving People
Samhällsprogrammet Verkligheten i P3 gjorde för en tid sedan två dokumentära program om Giving Peoples verksamhet. Det första handlade om en hjälpinsats i Stockholmsförorten Haninge där en mamma med två barn, som fått nej från Socialen, fick hjälp av våra givare.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/315985?programid=3052
Det andra reportaget fokuserade på Giving Peoples historia och det faktum att många tjänstemän från sociala myndigheter kontaktar oss: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/319389?programid=3052
Nu är ”Verkligheten i P3″ intresserade av en uppföljning och behöver komma i kontakt med flera personer som jobbar inom social myndigheter som Försäkringskassan, Socialtjänsten mm och som valt att kontakta oss på Giving People när de av olika anledningar inte kunnat erbjuda tillräcklig hjälp till en barnfamilj. ”Verkligheten i P3″ är intresserade av följande frågor:
*Vad fick dig att kontakta Giving People för att be om stöd till en familj?
*Varför kan den myndighet du jobbar inom inte erbjuda tillräcklig hjälp?
*Hur anser du om den nya utveckling som nu sker att hjälpen förflyttas från myndigheter till Giving People (risker, möjligheter).
*Vilken möjlighet har du som enskild tjänsteman på din myndighet att påtala brister i systemet?
*Hur gick det för den familj som du valde att hjälpa via Giving People?
Eftersom att ämnet kan vara känsligt, då det kan finnas kritik mot den egna myndigheten erbjuder reporten från SR full anonymitet. Det handlar alltså inte om en intervju inspelad på band utan all specifik information om namn, ort osv tas bort. Intervjun kan ske över telefon eller via mejlfrågor och den svarandes, och den som fått hjälps, identitet kommer under inga omständigheter att röjas. Den som ställer upp kan alltså bidraga till en större förståelse om den samhällsförändring vi nu ser, utan att det innebär någon risk.
Den enda försiktighetsåtgärden som bör tas är att ingen kontakt med reportern tas via jobbmejl eller jobbtelefon. Ring eller mejla honom istället från privat mejl/telefon.
Reporten på Verkligheten i P3 heter Magnus Arvidson. Mer information om vem han är och hur ni kan kan kontakta honom finns här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3052&artikel=2663030
Hoppas att någon vill ställa upp!
Linda Hellquist
Verkställande Direktör
Giving People

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *