Okategoriserade

Tack till Kanal 5 och Leif Mannerström

Jag hoppas ni var många som såg programmet “Den hemliga miljonären” på kanal 5 i måndags. Det var en fantastisk ära och upplevelse för oss att bli utvalda att få vara en av de organisationer som fick vårt arbete uppmärksammat.
Jag hade ingen aning om vad som väntade under inspelningen. Vi skulle spela in en dokumentär som hette “Verklighetens hjältar” och jag var nog mer än förvånad när det visade sig att det var självaste Leif Mannerström som mötte mig under andra inspelningsdagen. Förutom att det kändes fantastiskt att få ett stöd till matkassar till barnfamiljer hände något stort den dagen. En tanke jag länge haft gick från dröm till verklighet.

Sedan 2013 har vi arbetat nästan dygnet runt för att hjälpa ekonomiskt och socialt utsatta barn och under alla dessa år har jag även ofta tänkt på hur jag skulle vilja göra något liknande för en annan mycket utsatt grupp i samhället. Efter att ha mött Leif och hört om hans engagemang för vår äldre generation bestämde jag mig för att göra slag i saken.
Nu kan vi äntligen med stor glädje presentera att vi tar Giving People till en ny nivå genom systerorganisationen Giving People Senior.
I Sverige lever ca 355.000 pensionärer i fattigdom, hårdast drabbade är kvinnorna. Siffrorna innebär att var 5e svensk pensionär lever i fattigdom och för kvinnor över 75 år är siffran så hissnande som var 3e kvinnlig pensionär. När du engagerar dig i Giving People Senior får du möjligheten att på vårt snabba och konkreta sätt hjälpa och stötta äldre människor. Det kan handla om en matkasse, vinterjacka, skor eller den oerhört viktiga sociala samvaron. Förändringen börjar med oss som samhälle, nu gör vi allt vår makt för att stötta alla dessa människor som hjälpt till att bygga det samhälle vi har idag.
Jag vill rikta ett stort tack till Leif Mannerström, för att du inspirerade mig att gå från tanke till handling. Din hängivenhet för att hjälpa de mindre bemedlade i samhället går rätt in i hjärtat och ger oss andra den energi som krävs för att själva känna att vi också kan göra skillnad.
Vill du veta mer om Giving People Senior och hur du kan göra skillnad så besök oss här på Facebook:
https://www.facebook.com/Giving-People-Senior-35852220785…/…
Välkommen till Giving People Senior, tillsammans gör vi skillnad.
Linda Hellquist, Generalsekreterare Giving People

Giving Peoples foto.