Okategoriserade

Välkommen till Giving Peoples vänskapsveckor

Under vecka 34-35 kommer vi lägga fokus på de sociala konsekvenser som ofta följer när barn växer upp i ekonomisk utsatthet. Inte sällan riskerar dessa barn i mycket högre grad att utsättas för mobbning och utanförskap. Forskning påvisar även ett större samband mellan självskadebeteende samt psykisk och fysisk ohälsa bland dessa barn. När barnen blir äldre löper de dessutom större risk att hamna i missbruk och kriminalitet.
Giving People har i snart 3 år jobbat både kort- och långsiktigt för att dessa barn ska få en chans till en bättre och tryggare uppväxt. Vi behövs i ett samhälle där många barn glider igenom det sociala skyddsnätet och många barnfamiljer har svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Klyftorna mellan de som har och inte har blir bara större. Barnfattigdomen visar inga tecken på att minska och mycket av den dolda fattigdomen göms undan i folkhemmet. Men faktum är att dessa barn finns runt oss, de går i samma skola som din dotter och kanske är hon som sällan bjuder hem vänner. Dom går på samma förskola som din son och kanske är den som vars förälder alltid glömt gummistövlarna. Du arbetar sida vid sida med dessa barns föräldrar utan att veta att just den arbetskamraten som verkar lite dämpad idag inte kunde ge sina barn frukost.
Vi önskar er alla välkomna att under vecka 34-35 engagera oss lite extra för dessa barn. Inget barn ska behöva somna och vakna med en klump i magen av rädsla för att gå till skolan. Vi förebygger risken för socialt utanförskap genom att tex förse barn och ungdomar med nya underkläder, med hela skor och kläder i rätt storlek. Eller varför inte ge dom möjlighet att göra något att berätta om i skolan eller kunna bjuda hem kompisarna på en tacokväll eller kalas. Ofta gör dom små sakerna så enorm skillnad för utsatta barn och vi hoppas på att tillsammans med er få kämpa för vart och ett av dessa barn.
Linda Hellquist, Generalsekreterare Giving People

 
13726631_558655804336973_420148569221127758_n