Okategoriserade

Vi måste våga prata om barns psykiska ohälsa

Psykisk ohälsa och depressioner utgör ett stort problem bland barn. Man räknar med att 10-15% av alla barn någon gång har kontakt med BUP, Barn och Ungdomspsykiatrin. En del undersökningar tyder på att de psykiska problemen faktiskt har ökat hos barn och unga. Vi får tyvärr ganska ofta ta del av livsberättelser om barn i alla åldrar som lider av svåra depressioner.
En sådan berättelse kom till oss från en mamma till en 13 åriga pojke. Hon berättar om en pojke med djup depression och självskadebeteende. En pojke som i vintras såg ut att få en ny vändning men istället blev problemen än större. Mamman har en enda liten önskan förutom all hjälp de redan får från sjukvården och psykiatrin. Hon önskar att något positivt ska hända så att hennes son ska känna glädje och få något att se fram emot. Hennes ödmjuka önskan är att vi gemensamt försöker skicka vårt stöd genom ett vykort eller ett litet brev.

För att få adress kontaktar ni mamman via följande emailadress:
Falutjejen81@gmail.com
Ibland är det dom små sakerna i livet som gör den största skillnaden så låt oss göra ett försök att hjälpa en kille i desperat behov av vår omtanke <3

Giving Peoples foto.