Blogg

Vi önskar en extramormor och morfar

Då och då får vi mail till oss där man inte söker hjälp akut med mat eller kläder till sina barn. Istället handlar dessa mail om den ensamhet många upplever när man har barn och saknar släkt och ett nätverk omkring sig. När varje högtid firas med det uteblivna stojet av vänner och släkt runt bordet. När man känner sig ensam och önskar att det fanns fler vuxna i ens närhet som stöttade och gav barnen kärlek och omtanke.
Vi fick nyligen ett sådant mail från en mamma i Uppsala. Förutom mamma består familjen av en pojke på 12 år och en flicka som fyller 9 år nu i mars månad. Mamman skriver:

“Vi önskar en extramormor och morfar. Någon som vill lära känna oss och stötta med äldres klokhet. Pyssla, läsa böcker, laga middag ihop och kanske se på när barnen spelar matcher? Vi är lugna och skrattar mycket. Vi älskar djur och uteliv. På grund av omständigheter som vi inte rår över så har vi tre enbart varandra. Det blir sårbart. Finns det någon som vill lära känna oss och stötta efter ett fruktansvärt tufft år?”
Är du eller någon du känner den kärleksfulla person med lite extra tid och kärlek över till två barn och deras fantastiska mamma?
Tveka inte på att höra av dig, kanske är det just du som kan göra all skillnad för denna lilla familj.
Maila till: Helena77larsson@gmail.com

Giving Peoples foto.