Blogg

Vi sätter stopp för “Holliday hunger”

I England har begreppet Holliday hunger funnits i flera år. 6 av 10 familjer med låg inkomst har i England inte råd att förse barnen med mat under loven. Här finns hela 426 olika projekt där man med civilsamhällets och volontärers krafter förser barn till ekonomiskt utsatta familjer med aktiviteter och mat under loven. I Sverige finns vi. Sju dagar i veckan tar vi emot ansökningar från de som behöver hjälpen som mest och vi håller självklart öppet hela sommaren.

Just nu arbetar vi för att ta fram ett enkelt anonymt frågeformulär för att samla in statistik för hur det ser ut för utsatta barfamiljer i Sverige under lov och ledigheter. Vi vet dock redan nu att fler och fler barnfamiljer vänder sig till oss för att få hjälp. Varje dag strömmar det in mail från bekymrade föräldrar som vittnar om oron och ångesten över det kommande sommarlovet.
Holliday hunger må vara ett engelsk begrepp men i verklighetens Sverige finns hundratusentals barn där begreppet är deras vardag och ett faktum.
Giving People hjälper årligen tusentals barn till en tryggare vardag och lyfter oron från desperata föräldrars tyngda axlar. Tack vare er kan vi göra verklig skillnad för Sveriges mest utsatta barn. Tack för att ni finns!
Stötta ett barn med mat under lovet genom att swisha ett valfritt belopp och “MAT” till:
123 137 65 24
Eller besök vår gåvoshop:
http://www.givingpeople.se/produkt/matkasse/
Ditt stöd är ovärderligt!

Giving Peoples foto.