Okategoriserade

Viktiga jobb

Idag har jag varit givare till en familj i Helsingborg och jag fick träffa fyra underbara barn som var väldigt exalterade av mitt besök. Igår fick vi ett mail från en givare som ville ge bort en halv låda bananer som blivit över från ett cykellopp hon hade arrangerat. Det blev så bra så hon mötte mig på Lunds central och hon hade med sig bananer, kanelbullar (säkert 50 st) och grillkorvar.
Det är svårt att beskriva hur det känns att träffa en familj som har det så tufft så de inte har pengar att handla mat för. Man blir så glad och nöjd för att man hjälpt någon annan, men känslorna och tankarna snurrar på efteråt. Jag tänker på hur jag och min familj har det, hur jag hade det när jag var barn. Jag kan inte minnas att jag någon gång i hela mitt liv lagt mig hungrig.
Efter programmet igår på SVT som Vetenskapens värld gjorde om samhällsklyftorna både i Sverige och i Europa har väckt många känslor. De som är rika är väldigt rika och de som är fattiga är väldigt fattiga. Man kunde se en kvinna intervjuas i Malmö där hon berättade att ingen månad kunde hon få sin ekonomi att gå ihop. Hon arbetade inom hemtjänsten, ett sådant viktigt jobb skulle uppskattas mer kan jag tycka. Jag har ingen förståelse alls hur viktiga jobb son undersköterska, sjuksköterska,poliser och socialsekreterare kan ha så dålig lön. Vad skulle samhället vara utan dem. Det har varit många reaktioner på Facebook har jag sett bland mina vänner. Blir glad att mina vänner bryr sig och delar inlägg och åsikter på sina sidor. Detta är viktigt att lyfta och prata om.
Ha en fin kväll alla!
Helen, administratör Giving People

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *