Köpvillkor

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige. Genom att handla i webshopen godkänner du dessa köpvillkor och intygar att de uppgifter du lämnar till oss är riktiga.

Köp

För att genomföra ett köp måste du vara 18 år, eller ha målsmans godkännande. När du genomför ett köp får du en orderbekräftelse via e-post med alla uppgifter om din beställning. Köp via webshopen är bindande. Har du genomfört ett köp av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart via e-post info@givingpeople.se.

Månadsgåva

Om du väljer att ge en matkasse varje månad väljer du ett belopp som varje månad dras från det kort (VISA eller Mastercard) som du använder vid köpet i vår webbutik. När du genomför köpet anger du ett lösenord som du sedan kan använda för att göra ändringar i eller avsluta ditt givande. Du kan närsomhelst välja att avsluta ditt givande genom att kontakta oss eller klicka häroch själv avsluta ditt givand.

Priser

Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar eventuell moms och frakt. Vi reserverar oss för eventuella fel i samband med priser i webshopen.

Betalningsalternativ

Kortbetalning

Vi erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. SveaWebPay är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Vi accepterar samtliga VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Norden. Kortköpen sker direkt hos SveaWebpay och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos Giving People. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Fakturabetalning

Vid betalning via faktura samarbetar vi med SveaWebPay. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år eller för företag att du är registrerad hos Bolagsverket. En kreditupplysning och identitetskontroll kommer att genomföras. Information om att upplysning gjorts kommer att skickas hem via post eller via SMS. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar för privatpersoner och 30 dagar för företag. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift enligt lag på 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad.

Swish

Med Swish betalar du enkelt och snabbt med din mobiltelefon. Ladda ned Swish-appen och följ instruktionerna i kassan när du ska betala. Swish-betalning sker efter att du genomfört ditt köp.

Leverans

Vi skickar dina produkter med posten. Leveranstid på Giving Peoples vänskapshalsband är 1 – 3 veckor, övriga produkters leveranstid är 3 – 5 dagar.

Ångerrätt

Vid köp av varor på Webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Giving People detta inom 14 dagar från att du eller någon av dig angiven person mottagit den beställda varan (ångerfristen).

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till Giving People om ditt beslut att utöva ångerrätten (t.ex. ett brev avsänt per post, fax eller e-post). Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på varan i meddelandet. Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram, se här.

Du står för frakten när du sänder tillbaka varan. Returer som skickas mot postförskott löses inte ut. Skulle varan skadas eller komma bort i samband med retur är du betalningsansvarig. Om du vill byta varan ber vi dig också att ange vilket byte du önskar göra. När vi tagit emot returen sker genom återinsättning på det kontokort/ bankkonto som användes vid beställning, eller till ett av dig angivet bankkonto. Återbetalningen sker inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat.

Reklamation

Om du vill reklamera en vara på grund av dröjsmål, fel eller brist hos varan meddelar du Giving People via brev eller e-post info@givingpeople.se och meddelar om du vill ha en likadan eller likvärdig vara som ersättning. I fall av reklamation står vi för porto med normal postgång. Vi löser inte ut försändelser mot postförskott.

Återbetalning

I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning på det kontokort/ bankkonto som användes vid beställning, eller till ett av dig angivet bankkonto. Återbetalningen sker inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat.

Personuppgifter

När du handlar hos oss behandlar vi dina personuppgifter. Syftet är att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig som kund hos oss och användare av våra tjänster. De uppgifter du förser oss med när du köper något i vår webshop lagrar vi i vårt ekonomisystem på sådant sätt att ingen utomstående kan ta del av dem. Vi lämnar inte heller vidare uppgifter du förser oss med i någon form annat än där det krävs för att utföra din order, alternativt där detta har direkt relevans till de varor du köpt. Detta innebär att vi inte säljer, hyr ut, eller på något annat sätt nyttjar uppgifterna till någonting annat än för det syfte som de ursprungligen lämnats.

Vi har även som ambition att informera och underhålla dig som kund, besökare på hemsidan, eller användare av våra tjänster samt tillhandahålla nyttiga och efterfrågade tjänster och varor. Vi behandlar därför även dina personuppgifter i syfte att du ska få relevant information, erbjudanden samt intressanta tjänster och varor från oss. Eventuell kommunikation av det slaget skickas via de kontaktuppgifter som du lämnar till oss. Genom att godkänna dessa villkor accepterar du att vi kan komma att sända sådana meddelanden till dig. Du har rätt att tacka nej till sådana utskick genom att antingen sända ett e-postmeddelande till oss eller använda dig av svarsfunktionen i de e-postmeddelanden, SMS eller andra meddelanden som vi skickar till dig.

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.